SliderSub5.jpg
Shadow

Welpen druk bezig met insigne


Afgelopen weken hebben de welpen bewust en onbewust gewerkt aan het EHBO insigne. Zo kregen ze een avond uitleg over verschillende EHBO handelingen. Ook moesten ze deze avond een brancard pionieren om een gewonde welp mee te kunnen vervoeren.

Tijdens een opkomst in het bos kregen de welpen de opdracht om een verband te binden d.m.v een stappenplan kaart. Dit mochten ze oefenen op elkaar.
Ook zijn de welpen, als onderdeel van het EHBO insigne, op bezoek geweest bij de Brandweer van Meerssen. Zij hebben ons laten zien dat ze veel meer doen dan alleen maar een brandje blussen. Zo leerde de welpen dat de brandweer ook komt om iemand uit een auto te bevrijden of als er een dier in een boom vast zit.  De welpen mochten ervaren hoe het is om achter het stuur te zitten van de brandweerwagen. Ook mochten ze spuiten met de brandweer slang.

Ten slotte hebben wij bezoek gekregen van een politieagent. De agent heeft ons verteld wat zijn werkzaamheden zoal zijn. Hij had zijn motor meegenomen waar de kinderen op mochten zitten. Na het bezoekje aan de motor moesten de kinderen een blaastest afleggen. Gelukkig bliezen ze allemaal een P van passeren. Ook kregen de kinderen een kogelvrijvest aan om eens te voelen hoe zwaar dat is.

Aan het einde van deze avond hebben alle kinderen het EHBO insigne behaald en gekregen. Als bedankje vanuit de politie agent hebben de kinderen een sleutelhanger gekregen en een trauma beertje voor de vereniging. Alle Welpen gefeliciteerd met het insigne en nu op naar een nieuw insigne, maar welke insigne dit is blijf nog even geheim!

Wil je de foto's van de insigne werkzaamheden zien? Klik dan op deze link.

Groetjes
de Welpenstaf